Ο τρόπος που φτιάχνεις αυτό το πολύ δημοφιλές γεύμα μαρτυρά πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς σου

Pexels

Ποιος είναι ο γκαφατζής, παραδοσιακός, ή ο ...χάκερ; 

Ποιος δεν φτιάχνει μια γευστική τορτίγια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα; Κι όμως ο τρόπος παρασκευής του μπορεί να «φανερώσει» πολλά για την προσωπικότητά μας.

Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Judi James, έχει εντοπίσει έξι διαφορετικούς τύπους ανθρώπων όταν πρόκειται να ετοιμάσουν μια τορτίγια- από το πώς βάζουν τα υλικά μέσα, μέχρι το πώς τα τυλίγουν.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι «προσεκτικοί σεφ», οι οποίοι διασφαλίζουν ότι η τορτίγια τους δεν είναι ποτέ παραγεμισμένη και ότι οι πλευρές της είναι πάντα απόλυτα ομοιόμορφα τοποθετημένες, τείνουν να είναι τελειομανείς, με προσοχή για τη λεπτομέρεια - και αποστροφή για το χάος.

Εν τω μεταξύ, οι «αδέξιοι», οι οποίοι θα συγκεντρώσουν όλα τα συστατικά τους στο κέντρο της τορτίγιας και θα τη διπλώσουν, θα την τυλίξουν ή θα την «τσαλακώσουν» όπως νομίζουν, είναι πιο χαλαροί και συνήθως ζουν μια πολύ πολυάσχολη ζωή.

Τι δεν μπαίνει ποτέ στο μπλέντερ; Η λίστα με τα έξι απαγορευμένα

Αντίστοιχα, αυτοί στους οποίους αρέσει να ανακατεύουν τα πράγματα με νέους και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων και συχνά εμπνέονται από συνταγές του TikTok, είναι επίσης κοινωνικά όντα και είναι πιο πιθανό να προσφερθούν να διοργανώσουν μια συνάντηση με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Και ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν τα τρία τέταρτα (76%) των ενηλίκων που τους αρέσει να τρώνε τορτίγιες, είναι ότι η τεχνική κατά την παρασκευή τους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής απόλαυσης του σνακ.

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί (47%), από τους 2.000 ερωτηθέντες, θα αξιολογούσαν τις ικανότητές τους στην Παρασκευή του σαν ως απλά «μέτριες» - με το 48% να επιθυμεί να μάθει νέους τρόπους για να φτιάξει το τέλειο σνακ.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος αγώνας τους είναι να γεμίσουν υπερβολικά την τορτίγια τους - και το 29% συμφωνεί ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην μπορούν να την κρατήσουν κλειστή, όταν είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Η έρευνα έγινε κατόπιν παραγγελίας της Mission Foods, η οποία συνεργάστηκε με την Judi James για να αποκαλύψει τους τύπους προσωπικότητας της τορτίγιας.

Διατήρησε τα μήλα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το ιδιοφυές hack του 1700

Η Judi James δήλωσε: «Η προσέγγισή μας στο φαγητό συνδέεται στενά με την προσέγγισή μας στη ζωή - γι' αυτό και τα πρώτα ραντεβού συχνά περιλαμβάνουν ένα οικείο γεύμα μαζί, που μας δίνει υποσυνείδητα στοιχεία για τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του άλλου. Μια τορτίγα είναι μια αυτόνομη διατροφική εμπειρία, επειδή είναι τόσο το ίδιο το φαγητό, όσο και ο φορέας που περιέχει την επιλεγμένη γέμιση, επιτρέποντάς σας να το φάτε ως ένα πλήρες γεύμα. Σε αντίθεση με το απλό σάντουιτς, απαιτεί κάποια αίσθηση για να συναρμολογηθεί - δηλαδή μας επιτρέπει να εκφράσουμε τους εαυτούς μας και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας με τον τρόπο που επιλέξαμε.

Αυτό που το κάνει ακόμα πιο αποκαλυπτικό είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσει κανείς μια τορτίγια, με ελάχιστο ή και καθόλου εθιμοτυπικό φίλτρο για το πώς να την παρασκευάσει - καθιστώντας το όλο θέμα προσωπική επιλογή».

Τα ευρήματα της έρευνας, έδειξαν ότι το 39% κλείνει πάντα τη μία άκρη της τορτίγιας και την τυλίγει, καθιστώντας αυτή τη μέθοδο την επιλογή τους - αλλά το 26% κλείνει συνήθως και τις δύο άκρες, πριν τη διαμορφώσει σαν μπουρίτο. Και σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) είναι αρκετά σίγουροι με τη μέθοδό τους, ώστε να σερβίρουν το γεύμα που δημιούργησαν μόνοι τους σε κάποιον άλλο.

Ο μέσος άνθρωπος που τρώει τορτίγια χρειάζεται δύο λεπτά για να ετοιμάσει το γεύμα του, ενώ το 78% είναι πιο πιθανό να φάει το γεύμα του στο σπίτι. Και οι ηλικίες 18-24 ετών αναδείχθηκαν ως οι πιο συχνοί καταναλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της OnePoll.com.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 (42%) προτιμούν την τορτίγια τους να σερβίρεται ζεστή - αν και το 23% εκτιμά ότι αυτό εξαρτάται από τη γέμιση.

Η μαγιονέζα ψηφίστηκε ως η καλύτερη σάλτσα, νικώντας το γλυκό τσίλι, το σκόρδο και τη σως μπάρμπεκιου - με το 31% να προτιμά να προσθέσει το καρύκευμα της επιλογής του πριν προσθέσει τα άλλα συστατικά. Το κοτόπουλο, το ζαμπόν και ο τόνος είναι μεταξύ των κορυφαίων γεμισμάτων, ενώ το μαρούλι, το τυρί και η ντομάτα αναφέρονται ως δημοφιλείς δευτερεύουσες επιλογές.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να σημαίνει ο τρόπος που ετοιμάζει την τορτίγια σου για εσένα.

Ο υπερβολικός: Sky is the limit είναι το μότο για μερικούς. Είναι αυτοί που έχουν την τάση να φτιάχνουν το μεγαλύτερο δυνατό σνακ για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά. Μπορεί να μην είναι πάντα τακτοποιημένο, αλλά ποιος νοιάζεται όταν έχει τόσο καλή γεύση; Αν ανήκεις σε αυτούς, στη ζωή σου είσαι αποφασισμένη, με μια αίσθηση φιλοδοξίας που τα έχει όλα. Η παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου, αρκεί να επιτύχεις αυτό που θες. Σκέφτεσαι με μεγάλη προοπτική και εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου. Δημιουργική, ευφάνταστη και ισχυρογνώμων είναι οι λέξεις που θα χρησιμοποιούσαν οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι για να περιγράψουν την προσωπικότητά σου.

Ο προσεκτικός τεχνίτης: Η προσέγγισή τους στο δίπλωμα ενός τυλιχτού σνακ είναι ακριβής και μελετημένη – ξέρουν ακριβώς πώς να την παρασκευάσουν, ώστε οι πλευρές να είναι απόλυτα ομοιόμορφες και η γέμιση να περιέχεται με τάξη. Η τορτίγια τους δεν είναι ποτέ παραγεμισμένη και έχουν κατακτήσει την τεχνική μέχρι τέλους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είσαι λογική και μετρημένη, έχεις μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και «αλλεργία» στο χάος. Είσαι τελειομανής στη ζωή και σου αρέσει να διασφαλίζεις ότι όλα γίνονται με σχολαστική ακρίβεια. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη και είσαι ευτυχισμένη με τον εκ των προτέρων προγραμματισμό - δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο ψυγείο και να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ξεχάσει να αγοράσεις μια από τις αγαπημένες σου γεμίσεις.

Ο «απλοποιητής»: Είναι οι τύποι που δίνουν περισσότερη έμφαση στη γεύση και όχι στην εμφάνιση. Γιατί να μπεις στον κόπο να φτιάξεις κάτι περίπλοκο όταν μπορείς να φτιάξεις ένα απλό σνακ; Στα μάτια σου όλα έχουν να κάνουν με την αποδοτικότητα του χρόνου. Είσαι ένας πρακτικός φαγάς, που εστιάζει περισσότερο στο να νιώσει χορτάτος παρά στο πώς θα φτάσεις εκεί. Είναι πιθανό να είσαι αυτοδιαγνωσμένος εργασιομανής, με μια απαιτητική δουλειά και μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων. Ευδοκιμείς υπό πίεση και σου αρέσει να είσαι απασχολημένη. Είσαι περήφανη για το ότι είσαι ειδική στο multi-tasking και τείνεις να τρως εν κινήσει ή να περνάς το μεσημεριανό σου γεύμα απαντώντας σε emails ενώ τρως το φαγητό σου. Είσαι κάποια που δεν αντέχει να έχει ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο και πρέπει πάντα να κάνει κάτι!

Ο χάκερ του περιτυλίγματος: Περιπετειώδης και ευφάνταστη, σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, να αναμειγνύεις και να συνδυάζεις για να ανακαλύψεις μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων και γευστικές εμπειρίες. Αντλείς την έμπνευσή σου από το διαδίκτυο και είσαι πάντα από τους πρώτους που δοκιμάζουν ένα νέο wrap hack ή μια νέα συνταγή του TikTok. Είσαι καινοτόμος και βλέπεις δυνατότητες σε όλα. Πάντα αισιόδοξη, τείνεις να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής, με μια ανήσυχη επιθυμία να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Κοινωνική «πεταλούδα», σου αρέσει να κρατάς επαφή με τους φίλους και την οικογένεια και είσαι πάντα η πρώτη που προσφέρεται να υποδεχθεί την παρέα στην επόμενη συνάντηση.

Ο Παραδοσιακός: Είσαι ήρεμη και σίγουρη, είσαι ένα πλάσμα της συνήθειας και ευδοκιμείς στη ρουτίνα. Γνωρίζεις ότι η ισορροπία είναι το μυστικό της ζωής και έχεις ξεκάθαρη άποψη για τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σου. Τα επίπεδα ικανοποίησής σου είναι υψηλά και η ευχαρίστηση έρχεται όταν ξέρεις τι πρόκειται να πάρεις και μπορείς να το περιμένεις με ανυπομονησία. Βλέπεις το φαγητό ως πηγή παρηγοριάς και σου αρέσει να χαλαρώνεις τρώγοντάς το, παρά να παίρνεις ρίσκα και να πειραματίζεσαι. Οι επιλογές των γευμάτων σου είναι μελετημένες και συχνά φτιάχνεις τις ίδιες συνταγές. Γιατί να αλλάξεις κάτι που είναι νόστιμο; Είσαι ο τύπος του ανθρώπου που ζει για να απολαμβάνει κάθε μέρα την ίδια τορτίγια. Στην καθημερινή ζωή, είσαι χαρούμενη και ανέμελη, και ποτέ δεν προσπαθείς για την τελειότητα. Οι αγαπημένοι σου θα σε περιέγραφαν ως χαλαρή και αξιόπιστη.

Ο γκαφατζής: Βάζεις όλα τα υλικά στο κέντρο της τορτίγιας και απλά διπλώνεις, τυλίγεις ή «τσαλακώνεις» ό, τι σου αρέσει. Δεν σε απασχολεί το πώς το φαγητό φτάνει στο στόμα σου - το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η γεύση του. Είσαι συχνά εν κινήσει και φαίνεται να ζεις μια πολυάσχολη ζωή - είτε πρόκειται για την οικογένεια, είτε για την κοινωνική συναναστροφή με φίλους, είτε για τα χόμπι σου. Εύκολη και ανέμελη, χαίρεσαι να πηγαίνεις με τη ροή - να κάθεσαι, να χαλαρώνεις και να βλέπεις τι σου φέρνει η ζωή.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης